ΟΠΑΠ: Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι πράκτορες

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 16:21

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το νόμο περί φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια μέχρι τις εκλογές.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το μέτρο ή να εφαρμοστεί και να υπάρχει ένα μικρό πλαφόν, τουλάχιστον 90-110 ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων Προ-Πο (ΠΟΕΠΠ) Κυριάκος Τοπτσίδης.

Όπως ανέφερε, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο προκειμένου να αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων.

Οι 5.300 πράκτορες της εταιρείας έχουν αντιδράσει σθεναρά στο μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, προειδοποιώντας ότι η φορολόγηση θα αποθαρρύνει την ανακύκλωση των κερδών και θα πλήξει τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο νέος φόρος 10% επί των καθαρών κερδών από τα παιχνίδια θα εφαρμοστεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι πράκτορες, ωστόσο, επιδιώκουν την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ευελπιστώντας ότι η νέα κυβέρνηση θα τροποποιήσει το σχετικό νόμο προς όφελός τους.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί πως, αν γίνει κυβέρνηση, θα διατηρήσει ένα μικρό αφορολόγητο πλαφόν και θα εφαρμόσει προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα