ΠΑΣΟΚ: Εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας της ΝΔ από ΥΠΟΙΟ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 16:26
UPD:16:43

Για «απαράδεκτες πρακτικές που στόχο έχουν, την ύστατη στιγμή, να εξυπηρετήσουν την εκλογική πελατεία της Νέας Δημοκρατίας» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η κ. Λούκα Κατσέλη, αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση η κ. Κατσέλη αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «με την υπογραφή του κ. Παπαθανασίου, τις τελευταίες τουλάχιστον πέντε ημέρες εκδίδονται όπως-όπως αποφάσεις για τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων νέων έργων και την επιχορήγηση διαφόρων συλλόγων και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το συνολικό ύψος από τις 4/9/09 ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ».

Καλεί μάλιστα τον κ. Παπαθανασίου «να σταματήσει εδώ και τώρα να κατασπαταλά τους πολύτιμους πόρους του Έλληνα φορολογούμενου στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας», προειδοποιώντας πως «η επόμενη κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από καμία παράνομη απόφαση του κ. Παπαθανασίου που λήφθηκε κατά την προεκλογική περίοδο».

Προσθέτει ακόμη οπως «το τελευταίο δεκαήμερο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) υπέγραψε συμβάσεις μίσθωσης έργου με 100 υπαλλήλους για την καταγραφή και παρακολούθηση των ειδικών λογαριασμών…οι οποίοι όμως έχουν καταργηθεί!».

Η κ. Κατσέλη καταγγέλει πως «οι νεοπροσλαμβανόμενοι, στην πλειοψηφία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγόμενοι από την εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού κ. Λέγκα, συνωστίζονται σήμερα σε διάφορες υπηρεσίες του ΓΛΚ χωρίς αντικείμενο. Με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς καλούνται να βεβαιώνουν το ανύπαρκτο έργο που "προσφέρουν" οι στρατιές των ''γαλάζιων'' εκλεκτών».

Καλεί τέλος «την ηγεσία του ΥΠΟΙΟ να σταματήσει εδώ και τώρα το προεκλογικό παζάρι εκμαυλισμού συνειδήσεων και εξαγοράς ψήφων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα