Σε Magna και Sberbank το 55% της Opel

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 17:26
UPD:18:41

Στην κοινοπραξία του καναδικού ομίλου Magna International Inc. και της ρωσικής Sberbank θα πωληθεί το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Opel, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων –γεγονός που σηματοδοτεί μια μεγάλη προεκλογική νίκη της Γερμανίας καγκελάριου, Αγκέλα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Opel θα παραμείνει στην GM, ενώ το 10% θα διατεθεί στους εργαζομένους.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται σε λίγες εβδομάδες, προκειμένου να καθοριστούν οι δεσμευτικοί όροι των συμβαλλομένων, να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των εργατικών σωματίων και να προσδιοριστεί το πακέτο χρηματοδότησης της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της General Motors και τόνισε πως δεν άσκησε πιέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση για την πώληση της εταιρείας.

Στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση τόνισε πως θα φροντίσει να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας Βρετανού εργαζόμενου στη Vauxhall.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα