Taiwan Mobile: 1 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kbro

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 08:45

Στην εξαγορά της καλωδιακής τηλεόρασης Kbro Co. από την Carlyle Group αντί ποσού περίπου 1 δισ. δολ., ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ταϊβάν, Taiwan Mobile Co., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Carlyle θα κατέχει το 15,5% του μεριδίου στην Taiwan Mobile μετά την εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Η Taiwan Mobile θα απορροφήσει περίπου 800 εκατ. δολ. σε έλλειμμα, σύμφωνα με έναν από τους τρεις ανθρώπους.

Η εξαγορά θα καταστήσει την Taiwan Mobile τη μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης της νήσου δίνοντας πρόσβαση σε 1,1 εκατ. συνδρομητές της Kbro μέσω 12 τοπικών διαχειριστών. Η αμερικανική Carlyle, αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στην Kbro το 2006 όταν είχε τα ην επωνυμία Eastern Multimedia Co.

Το διοικητικό συμβούλιο της Taiwan Mobile θα συζητήσει τους όρους ανταλλαγής μετοχών με την Carlyle καθώς και τη σύνθεση του νέου δ.σ., σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Ζοζεφίν Γιουάν. Η εκπρόσωπος της Carlyle, στο Χονγκ Κονγκ, Ντόροθι Λι, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Σύμβουλος της Carlyle στην εμπορική συναλλαγή είναι η JPMorgan Chase & Co.

Οι μετοχές της Taiwan Mobile σημείωσαν άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 52,30 δολ. Ταϊβάν η μία στις 11:59 π.μ. στην Ταϊπέι. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο μόλις 7,4%, έναντι του ράλι 62% που έχει σημειώσει ο δείκτης Taiex του Χρηματιστηρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα