Αισιοδοξία για την οικονομία

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Μεγάλη ευφορία επικράτησε χθες στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και στις αγορές εμπορευμάτων, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, μία ημέρα αφότου ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Μπεν Μπερνάνκι, προέβη στην πιο ενθαρρυντική μέχρι σήμερα δήλωση για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Η αισιοδοξία για την οικονομία βοήθησε τη Wall Street να διευρύνει τα κέρδη της με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι το φθινόπωρο.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για δεύτερο διαδοχικό μήνα σε συνδυασμό με τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό ενδυνάμωσαν τις ελπίδες ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται καθ΄οδόν.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές ενισχύθηκαν 1,4% με το δείκτη FTSEurofirst 300 να κλείνει πάνω από το φράγμα των 1.000 μονάδων για πρώτη φορά σε διάστημα 11μήνου, στις 1.006,15 μονάδες.

Οι τράπεζες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης, με τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών να καταγράφουν κέρδη έως 14%. Ανοδο 6,5% σημείωσε και η μετοχή του χρηματιστηρίου αξιών του Λονδίνου (LSE), εν μέσω φημολογιών ότι το Deutsche Boerse ενδιαφέρεται για το LSE.

Και τα δύο χρηματιστήρια όμως απέφυγαν να σχολιάσουν. Από τους κερδισμένους ήταν και οι μετοχές εμπορευμάτων, από τη στιγμή που οι τιμές μετάλλων σταθεροποιήθηκαν ακόμη περισσότερο, ο χρυσός εκτινάχθηκε σε υψηλά 18 μηνών και το αργό ξεπέρασε τα 72 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα