Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 05:16
UPD:05:23

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 118,54 μονάδες στις 10:18 π.μ. στο Τόκιο και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Σεπτεμβρίου του 2008. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 68% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου, καθώς τα μέτρα στήριξη παγκοσμίως ώθησαν τις οικονομίες εκτός ύφεσης.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 1,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. ¶νοδο 0,9% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,5% καθώς η Federal Reserve ανακοίνωσε αύξηση 0,8% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο, μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 2,2% φθάνοντας στα 72,51 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού αναρριχήθηκαν 1,4%, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. ¶νοδο 3,2% σημείωσε ο χαλκός στη Νέα Υόρκη.

Το ισχυρό γιέν ενδέχεται να περιορίσει σήμερα τα κέρδη των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς περιορίζει την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό όταν αυτές μετατρέπονται στο τοπικό νόμισμα. Το γιέν ανατιμήθηκε αργά χθες έως τα 90,13 ανά δολάριο ΗΠΑ, επίπεδα στα οποία είχε να αναρριχηθεί από τις 12 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα