Στο ΔΝΤ ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 12:06
UPD:16:00

Επιστολή με την οποία ορίζει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ ως νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε το υπουργείο Οικονομίας στο ΔΝΤ.

«Έχει υπογραφεί το υπουργικό διάταγμα με το οποίο ο Χατζηεμμανουήλ διορίζεται στο ΔΝΤ», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα αντικαταστήσει την κ. Μιράντα Ξαφά, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, προκειμένου να εργαστεί στο fund IJ Partners (Informed Judgement Partners), στην Ελβετία. Η παραίτησή της ισχύει από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διόρισε τον Χρήστο Χατζηεμμανουήλ στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο του 2007.

ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση

Η απόφαση για την αντικατάσταση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, επεσήμανε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

«Παραμονές εκλογών, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε αντικατάσταση της εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Μιράντας Ξαφά. Ο δε αντικαταστάτης της, φαίνεται πως δεν είναι άλλος από τον κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ», δήλωσε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε:

«Είναι σαφές ότι, η απόφαση αυτή δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Ενέργειες σαν και αυτήν, απλά καταδεικνύουν τον πανικό της απερχόμενης κυβέρνησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα