Πάνω από τα 72 δολ. η τιμή του αργού

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 14:33

Πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου, μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, τα εβδομαδιαία αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 4,73 εκατ. βαρέλια, έναντι μείωσης 2,5 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η μείωση των αποθεμάτων αργού ήρθε μια μέρα μετά τα στοιχεία του American Petroleum Institute (API) που έδειξαν σημαντική αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων και προϊόντων διύλισης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο συνδυασμός αυτός ενδέχεται να πλήξει την κερδοφορία των εταιρειών διύλισης.

Καθώς η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, ενισχύοντας την άποψη ότι η ύφεση στη χώρα έχει φθάσει στο τέλος της, οι αναλυτές του ενεργειακού κλάδου τονίζουν ότι η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο ενισχύεται, γεγονός που εντέλει θα στηρίξει το πετρέλαιο.

Στις 14:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν στα 72,37 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 14 σεντς. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 21 σεντς στα 71,46 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα