Lloyds: Πιθανή έξοδος από το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 12:53
UPD:12:58

Το ενδεχόμενο εξόδου από το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων, ύψους 260 δισ. στερλινών, άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά σήμερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Lloyds Banking Group.

Ο όμιλος συζητά επίσης πιθανές αλλαγές στους όρους του Κρατικού Προγράμματος Προστασίας Στοιχείων Ενεργητικού (GAPS) με το υπουργείο Οικονομικών και τις ρυθμιστικές αρχές, μετά τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

«Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Lloyds έχει επικεντρωθεί στο να διασφαλίσει ότι οι όποιες πιθανές εναλλακτικές προτάσεις στο GASP θα είναι προς όφελος όλων των μετόχων», τονίζει η βρετανική τράπεζα.

Στόχος της είναι να περιορίσει την εξάρτησή της από την κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση του προέδρου Βίκτορ Μπλανκ και τις επικρίσεις που δέχτηκε από τους μετόχους για την εξαγορά της HBOS.

Αυτό πού απομένει είναι να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση ότι διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να αλλάξει τη συμφωνία ένταξης στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων, η οποία επετεύχθη το Μάρτιο, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Βάσει των όρων της συμφωνίας αυτής, το κράτος θα ασφάλιζε ενεργητικό της τράπεζας, έναντι τιμήματος 15,6 δισ. στερλινών. Για την πληρωμή του ανωτέρω ποσού η Lloyds συμφώνησε να παραχωρήσει επιπλέον μετοχές στην κυβέρνηση, αυξάνοντας το μερίδιό της στον όμιλο σε 62% από 43%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα