ΠΑΣΟΚ: Καμία αιχμή του ρωσικού ΥΠΕΞ για το θέμα του αγωγού

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009 16:23

Για λυσσώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη για τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας τόσο στον πρωθυπουργό http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1716790 , όσο και στον εκπρόσωπο της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1716919 , ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε μεταξύ άλλων, ότι στη δήλωση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος παρενέβη στο θέμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως αιχμή για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου.

«Υπάρχει διάθεση συνεργασίας, με στόχο το προφανές, που είναι η περαιτέρω προώθηση των συμφερόντων και των δύο κρατών. Τίποτε άλλο. Όποιος επιχειρεί να αλιεύσει σε θολά νερά, νομίζω πως δεν πείθει, πολύ απλά», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως υπογράμμισε, «ο κ. Παπανδρέου είπε κάτι το πολύ καθαρό στην ομιλία του. Μίλησε για μία συμφωνία, την οποία εμείς ξεκινήσαμε. Είπε ότι πρέπει να δούμε μία σειρά από όρους, όπως είναι οι περιβαλλοντικοί όροι, και να διασφαλίσουμε ότι, τα συμφέροντα της χώρας μας, με τη συμφωνία αυτή, προωθούνται όπως πρέπει».

«Δεν είμαστε εμείς που χρησιμοποιούμε τα εθνικά θέματα, είναι η κυβέρνηση που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα και να τα εντάξει στην προεκλογική ατζέντα με μικροκομματικούς σκοπούς», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα