Olympic Air: Πρόταση για εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 14:40
UPD:14:43

Την προσωρινή εξυπηρέτηση και των 24 άγονων γραμμών, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, έως ότου ολοκληρωθεί μία «διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία» θα προτείνει η MIG στη διοίκηση της θυγατρικής της Olympic Air.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group επισημαίνει ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ακυρώθηκε και πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των άγονων γραμμών στο μεσοδιάστημα. Η Aegean «προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον» έχει προτείνει προς την ΥΠΑ να αναλάβει με ανάθεση τις πτήσεις 17 δρομολογίων με το «συμβολικό» αντιστάθμισμα του 50% της υφισταμένης σήμερα επιδότησης, προσθέτει.

Η MIG, βάσει των αρχών πάνω στις οποίες έχει δομηθεί και λειτουργεί ο Όμιλος, δεν επιθυμεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης με ανάθεση, υπό περιστάσεις όπου το «συμβολικό» μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά επικερδές, συμπληρώνει.

Και καταλήγοντας, σημειώνει: «Κατόπιν αυτού η MIG θα προτείνει στην Διοίκηση της θυγατρικής της OlyLYMPIC AIR, η οποία είναι και η μόνη εταιρεία που μπορεί να εξυπηρετήσει και τις 24 άγονες γραμμές, να το πράξει, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς καμία κρατική επιδότηση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα