Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 10:37

¶νοδο καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου προσφέρει στήριγμα στον ενεργειακό κλάδο.

Παρόλ’ αυτά, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ.

«Η θεμελιώδης θέση για όλες τις χρηματιστηριακές αγορές έχει αρχίσει να βελτιώνεται και ξέρουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Φέντεραλ Ριζέρβ, έχουν δεσμευθεί να κρατήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», σημειώνει αναλυτής της Brewin Dolphin.

Στις 10:10 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,6% στις 1.004,82 μονάδες, ξεπερνώντας και πάλι το «φράγμα» των 1.000 μονάδων. Χθες, κατέγραψε απώλειες 0,7%.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του ενεργειακ0ύ κλάδου χάρη στην αύξηση των τιμών πετρελαίου στα 70 δολάρια το βαρέλι. Οι τίτλοι των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro ενισχύονται κατά 0,5-2,1%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στη Βρετανία, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν κέρδη από 0,6% έως 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα