ΣΥΡΙΖΑ: Στο έλεος της ανεργίας 700 εργαζόμενοι του ομίλου ΑΣΠΙΣ

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 11:19
UPD:12:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η απόφαση αναστολής της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου ΑΣΠΙΣ αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο, στο έλεος της ανεργίας και μάλιστα απλήρωτους για δεδουλευμένα πολλών μηνών, πάνω από 700 εργαζόμενους, προκαλώντας εκρηκτικά οικογενειακά δράματα κι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και ακραία αντικοινωνικές μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες, στο όνομα της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, τιμωρούν πρώτα απ’ όλα και κυρίως τους εργαζόμενους».

O υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να «προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει καμιά δυσμενής επίδραση στην απασχόληση των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009».

Καλεί επίσης όλα τα κόμματα, πρώτα απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «να δεσμευτούν εδώ και τώρα, δημόσια, ότι θα πάρουν μετεκλογικά, άμεσα, όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εργαζομένων στις εν λόγω εταιρείες και η εξόφληση των δεδουλευμένων τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα