ΠΑΣΟΚ: Βασική στρατηγική της ΝΔ ο εκφοβισμός

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 16:02

Το σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε ένα από τα καινούργια τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε και εδώ πάλι, στη λογική τού να φοβίσουμε τον κόσμο. Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί τη βασική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, όπως εκφράζεται επικοινωνιακά. Ένα απ’ τα τελευταία σποτάκια είναι "το ΠΑΣΟΚ θέλει να επαναφέρει το φόρο γονικής παροχής και κληρονομιάς"», παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε διευκρινίζοντας:

«Πρώτα απ’ όλα, να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν έχει καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς στη χώρα μας. Τι έχει γίνει; Απλώς, έχει μπει ένα ποσοστό 1%, ανεξάρτητα από το ύψος της περιουσίας. Με άλλα λόγια, 1% πληρώνεις αν έχεις μια περιουσία 100-150 χιλιάδων ευρώ, 1% πληρώνεις κι αν έχεις μια περιουσία 1-1,5 εκατ. ευρώ. Είναι δίκαιο αυτό; Εμείς λέμε όχι, δεν είναι δίκαιο».

«Εμείς λέμε ότι η μικρή περιουσία και οι μικρές γονικές παροχές πρέπει να έχουν πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση, να απαλλάσσονται από το φόρο. Και έχουμε κάνει και πρόταση έως και για διπλασιασμό των σημερινών αφορολόγητων ορίων. Αλλά λέμε ότι η μεγάλη περιουσία πρέπει να πληρώνει», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Και εδώ, θέτω ένα απλό ερώτημα. Και θα θυμηθείτε ότι ένα αντίστοιχο ερώτημα θέσαμε και με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ρωτώ και παρακαλώ για μία υπεύθυνη απάντηση από την κυβέρνηση: μία γονική παροχή ή μία κληρονομιά μιας περιουσίας, που νομίζω ο μέσος Έλληνας θα θεωρούσε ότι είναι μάλλον μεγάλη, δηλαδή ας πούμε 1,5 εκατ. ευρώ, πόσο φόρο λιγότερο πληρώνει σήμερα απ’ ό,τι πλήρωνε πριν από μερικά χρόνια; Αυτό το απλό ερώτημα θέτω και θα ήθελα μία απάντηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα