Aspis Bank: Δεν επηρεάζονται οι κύριες δραστηριότητες της τράπεζας

Συνεχίζεται η διαδικασία της ΑΜΚ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 16:04
UPD:16:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κύριες δραστηριότητες της Aspis Bank δεν επηρεάζονται ουσιωδώς από τις εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Ασπίς, διευκρινίζει η τράπεζα με αφορμή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. και Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Α.Ζ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/22/1718035.htm .

«Η Τράπεζα έχει διοικητική ανεξαρτησία από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου ΑΣΠΙΣ και οι κύριες δραστηριότητες της δεν επηρεάζονται ουσιωδώς από τις πρόσφατες εξελίξεις», τονίζει η Aspis Bank σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, το ποσοστό άμεσης συμμετοχής των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. και Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Α.Ζ. στο μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 19,71% ενώ το ποσοστό συμμετοχής της ίδιας στην Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. ανέρχεται σε ποσοστό 9,97%.

Υπολογίζεται ότι από τη συμμετοχή της Aspis Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. τα αποτελέσματα της τράπεζας στις 30/09/2009 θα επιβαρυνθούν κατά 13 εκ. ευρώ περίπου, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια κατά 5 εκ. ευρώ περίπου, λόγω μηδενισμού της αξίας των μετοχών της εταιρείας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι έχει χορηγήσει δάνεια και εγγυητικές επιστολές προς τις δύο εταιρείες ύψους 4,9 εκ. ευρώ, οι οποίες εξασφαλίζονται από ρευστοποιήσιμα στοιχεία και σημειώνει ότι θα αξιολογήσει τις εν λόγω χορηγήσεις και θα προβεί σε τυχόν προβλέψεις όπoυ απαιτείται.

«Η τράπεζα διατηρεί υψηλή ρευστότητα, που πληροί τις κατά το νόμο οριζόμενες προϋποθέσεις», επισημαίνει η Aspis Bank, ενώ διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση 128.128.108 νέων μετοχών εξελίσσεται σύμφωνα με την σχετική απόφαση της από 23/7/2009 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα δεν έχει πρόβλημα φερεγγυότητας. «Η ενημέρωση που έχουμε από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια της Aspis Bank», ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα