Υποχωρεί το αργό

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 07:02
UPD:10:49

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, μετά την έκθεση που έδειξε αύξηση των προμηθειών του καυσίμου στις ΗΠΑ, σημάδι ότι η ζήτηση δεν έχει ανακάμψει στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο περιόρισε τη χθεσινή άνοδό του, καθώς η έκθεση του American Petroleum Institute (ΑΡΙ) έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο. Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αυξήσεις των αποθεμάτων καυσίμων της χώρας.

Η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 71,13 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 11:20 π.μ. στη Σιγκαπούρη, διαπραγματεύθηκε στα 71,45 δολάρια. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, που έληξαν χθες, έκλεισαν με άνοδο 1,84 δολ. στα 71,55 δολ. το βαρέλι.

Φέτος, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει άνοδο 60% εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια κατανάλωση ενδέχεται να βελτιωθεί καθώς οι οικονομίες εξέρχονται της ύφεσης.

Η τιμή του Brent για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 69,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 70,27 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα