Μέτρα στήριξης των εργαζομένων της Ασπίς

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 14:07
UPD:15:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δέσμευση για στήριξη με κάθε τρόπο των 700 εργαζομενων του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς ανέλαβε η Φ. Πάλλη Πετραλιά μετά από τη συνάντηση που είχε με τον προεδρείο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του υπουργείου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αποφασίστηκε «η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, η οποία και εντός της ημέρας θα συνεδριάσει ώστε να εξειδικευτούν τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Απασχόλησης δεσμεύθηκε τα ακόλουθα:

- χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σΆ όλους τους εργαζόμενους- οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους μήνες

- ειδική επιδότηση για δράσεις που εκείνοι επιθυμούν και εφόσον το επιθυμούν

- πρόγραμμα κατάρτισης και επανακατάρτισης

- προώθησή τους σε νέες θέσεις εργασίας με ενισχυμένη επιδότηση για ένα έως τρία χρόνια

- προώθηση της επιχειρηματικότητας με ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

«Ιδιαίτερη μέριμνα –πρόσθεσε η κ. Πετραλιά- θα ληφθεί για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ώστε να υπάρχει μηνιαία ειδική επιδότηση της ανεργίας και ένσημα ώστε να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση».

«Η συζήτηση και οι δεσμεύσεις από τη δική μας πλευρά υπάρχουν. Μένει σύντομα να υλοποιηθούν τα όσα συζητήσαμε και αποφασίσαμε», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα