Αυστραλία: ¶νοιξε ο δρόμος για διεκδίκηση απαιτήσεων από τη Lehman

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 16:02

Τη δυνατότητα νομικής διεκδίκησης των απαιτήσεών τους από τη Lehman Brothers στην Αυστραλία και αλλού αναγνώρισε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας στις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την IMF (Australia) Ltd.

Η δικαστική απόφαση, η οποία δικαιώνει τα τοπικά συμβούλια που έχουν χάσει χρήματα από τιτλοποιημένα ομολογιακά δάνεια τα οποία είχαν εκταμιευθεί και διατεθεί από την χρεοκοπημένη επενδυτική τράπεζα, ανοίγει το δρόμο για την κατάθεση αγωγών προς διεκδίκηση των ζημιών των συμβαλλόμενων μερών.

Ωστόσο, η δικαστική απόφαση δεν συνιστά προηγούμενο για τους πολυάριθμους επενδυτές και πιστωτές της Lehman που απαιτούν την επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ανά τον κόσμο, διευκρίνισε η Σουζάνα Κουρί, διαχειρίστρια επενδύσεων στην IMF. «Η εν λόγω απόφαση δεν έχει επιπτώσεις πέραν του αυστραλιανού δικαίου», τόνισε η κα Κουρί στο Reuters.

Σύμφωνα με τη σύντομη δήλωση της εταιρείας προς το χρηματιστήριο, το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της μη εγκυρότητας της Deed of Company Arrangement που είχε απαγορεύσει στα συμβούλια και άλλους φορείς να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους από τον όμιλο της Lehman.

«Η IMF θα χρηματοδοτήσει τα τοπικά συμβούλια και άλλα συμβεβλημένα μέρη στο δικαστικό αγώνα για ανάκτηση των χρημάτων που χάθηκαν από την επένδυση σε τιτλοποιημένα ομολογιακά δάνεια που δημιουργήθηκαν, εκδόθηκαν και προωθήθηκαν από τις εταιρείας της Lehman», αναφέρει η έκθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα