Τις ικανότητές τους εμπιστεύονται οι επενδυτές

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 17:48
UPD:29/09/2009 00:27

Τον εαυτό τους εμπιστεύονται περισσότερο από τις τράπεζες για τη διαχείριση των αποταμιεύσεων και των επενδύσεών τους οι επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της FT/Harris Poll.

Ωστόσο, η διάθεση για ανάληψη κινδύνου δεν φαίνεται να έχει καμφθεί παρά τη διεθνή ύφεση, με τους επενδυτές στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι εξακολουθούν να αναλαμβάνουν τους ίδιους κινδύνους.

Όταν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τη διαχείριση των χρημάτων τους, απάντησαν κατά κύριο λόγο ότι εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους. Οι τράπεζες και οι σύμβουλοι στεγαστικών τραπεζών έρχονται δεύτεροι (και καταϊδρωμένοι), ενώ ελάχιστοι φαίνεται να εμπιστεύονται πλέον τις επενδυτικές εταιρείες ή τους χρηματιστές.

Στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εμφανής είναι ο κλονισμός της εμπιστοσύνης προς της κυβερνήσεις και την προστασία που προσφέρουν στους επενδυτές, καθώς οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες αποκρίθηκαν ότι αυτή δεν είναι επαρκής.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος τομέας για να επενδύσει κανείς, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι απάντησαν τα ακίνητα, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Ισπανοί τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες οι απόψεις διίστανται μεταξύ μετοχών και ομολόγων.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών παραδέχθηκαν ότι συνεχίζουν να αναλαμβάνουν τον ίδιο βαθμό κινδύνου, ενώ στην Ισπανία 3 στους 10 απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μεγαλύτερους κινδύνους.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα