Ευρωζώνη: Σταθεροποιείται ο τομέας των υπηρεσιών

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 11:51

Συρρίκνωση μικρότερη απ΄ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι ο τομέας πλησιάζει προς τη σταθεροποίηση έπειτα από 16 μήνες ύφεσης.

Σύμφωνα με έκθεση της Markit, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση αυξήθηκε στις 49,3 μονάδες από 48,2 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για διαμόρφωσή του στις 49,0 μονάδες το Σεπτέμβριο.

«Ο τελικός μεταποιητικός δείκτης PMI για την Ευρωζώνη στέλνει μικτά μηνύματα. Τη στιγμή που η παραγωγή και οι παραγγελίες αυξήθηκαν με μεγαλύτερους ρυθμούς, ο ρυθμός της επέκτασης ήταν αδύναμος, εξαιτίας των ενδείξεων για εξασθένηση της δυναμικής σε κάποιες χώρες, κυρίως στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον της Markit.

Στη Γερμανία, η μεταποίηση συνέχισε να συρρικνώνεται το Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ στη Γαλλία και την Ιταλία τα στοιχεία για τον PMI ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Στην Ισπανία η επιβράδυνση ήταν μεγαλύτερη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα