Eναρξη τριμήνου στο «κόκκινο»

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 00:01

Η έναρξη του τέταρτου τριμήνου βρήκε τους δείκτες των μεγάλων κεφαλαιαγορών στο «κόκκινο» και τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι το ράλι των μετοχών δεν θα έχει συνέχεια εάν οι ενδείξεις για τους ρυθμούς ανάκαμψης δεν βελτιωθούν.

Οι χθεσινές ενδείξεις ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές. Ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο (αν και έμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που σηματοδοτεί ανάπτυξη) κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 είχε απώλειες 1,6% στις 981,7 μονάδες, με τις τράπεζες και τις πετρελαιοβιομηχανίες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου υποχώρησε χθες το ευρώ από τη στιγμή που ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, έκανε λόγο για «απότομες διακυμάνσεις» στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στις οικονομίες.

Οι συναλλασσόμενοι εστίασαν επίσης το ενδιαφέρον τους και στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος ανέφερε στο χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup ότι η ισχύς του ευρώ αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση του G7 το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα