Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 05:24
UPD:05:39

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτης MSCI Asia Pacific Index στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός, καθώς οι ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη θα ταλαντευθεί, οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεταλλουργιών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 2% φθάνοντας στις 114,45 μονάδες στις 11:09 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Σεπτεμβρίου. Αυτήν την εβδομάδα ο δείκτης έχει σημειώσει απώλειες 2,8%. Τους επτά τελευταίους μήνες έχει αναρριχηθεί σε ποσοστό της τάξης του 58%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 2,5% παρά την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας για την ανεργία που υποχώρησε τον Αύγουστο στο 5,5% από τα επίπεδα ρεκόρ του 5,7% τον Ιούλιο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 2,7% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 2%. Απώλειες 1,9% σημείωσε ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και τη Νότια Κορέα λόγω αργίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 2,6% μετά την ανακοίνωση του βιομηχανικού δείκτη του Institute for Supply Management’s ο οποίος υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ενώ οι προβλέψεις μιλούσαν για άνοδο. Διαφορετική έκθεση στις ΗΠΑ έδειξε αύξηση του αριθμού των ανέργων την εβδομάδα που πέρασε, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων – συμπεριλαμβανομένου του χαλκού – που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, υποχώρησε χθες 2,8%, θέτοντας τέλος στην άνοδο τριών ημερών. Στη Νέα Υόρκη ο χαλκός σημείωσε απώλειες 1,1% διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, του 2,9%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα