Σταθεροποιείται το δολάριο

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 12:50

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το δολάριο έναντι των βασικότερων νομισμάτων, με τους επενδυτές να κλείνουν θέσεις ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας του G7.

Οι απώλειες των διεθνών αγορών, εν μέσω ανησυχιών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, προκάλεσαν ρευστοποιήσεις σε νομίσματα μεγαλύτερης απόδοσης, ευνοώντας το δολάριο.

Ωστόσο, η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και οι προβλέψεις ότι τα μέλη του G7 θα επαναλάβουν, αυτό το Σαββατοκύριακο, την πρότασή τους για αλλαγή ισορροπιών στη παγκόσμια οικονομία - μια διαδικασία, η οποία συνεπάγεται αδύναμο δολάριο και ανατίμηση των νομισμάτων στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές – συγκρατούσε την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται και στα στοιχεία για τα μισθολόγια στις ΗΠΑ – πλην του αγροτικού τομέα – το Σεπτέμβριο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Στις 12:39 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4546 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γιεν διαμορφωνόταν στα 89,42 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα