Πυρά για τη βαριά ήττα της Ν.Δ.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 15:19
UPD:15:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η μεγάλη εκλογική ήττα του κόμματος, με το ποσοστό που συγκέντρωσε να αγγίζει νέα ιστορικά χαμηλά. Οξεία είναι η αντίδραση στελεχών που είχαν αντιταχθεί στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως ο Μιχάλης Λιάπης και ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η δήλωση του κ. Λιάπη, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την ήττα του κόμματος σε συγκεκριμένα στελέχη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «Ηρακλειδείς του στέμματος», τους δύο εκείνους που «συναποφάσισαν τις εκλογές που διέσυραν την παράταξη και ταπείνωσαν τους Νεοδημοκράτες».

Μ. Λιάπης: Οι Ηρακλειδείς του στέμματος διέσυραν την παράταξη

Μ. Λιάπης: Οι Ηρακλειδείς του στέμματος διέσυραν την παράταξη

Υπενθύμισε δε ότι εκείνος διαφώνησε με τις εκλογές και παραιτήθηκε, ενώ διερωτήθηκε αν εκείνοι θα πράξουν το ίδιο.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον όσων συνηγόρησαν για τις πρόωρες εκλογές, τόνισε: «Κάποιοι οδήγησαν την παράταξη στην καταστροφή και τον εξευτελισμό, αγνόησαν την κοινή λογική, περιφρόνησαν την εντολή του λαού να κυβερνήσουν μέχρι το τέλος».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη. «Είναι προφανές ότι φτάσαμε στη συντριβή γιατί κάποιοι προέταξαν τις προσωπικές τους στρατηγικές και όχι το συμφέρον της παράταξης και του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ. Τσιτουρίδης: Κάποιοι προέταξαν τις προσωπικές τους στρατηγικές

Σ. Τσιτουρίδης: Κάποιοι προέταξαν τις προσωπικές τους στρατηγικές

«To κόμμα μας υπέστη μια πάρα πολύ βαριά ήττα», πρόσθεσε και τόνισε ότι ήρθε η ώρα «να δούμε και το τι έφταιξε και το ποιοι έφταιξαν».

«Πρέπει να δούμε πώς θα πορευτούμε και να μην εξαντληθούμε σε ονοματολογία επίδοξων διαδόχων», υπογράμμισε.

Βολές κατά των «μεγάλων ενόχων» εξαπέλυσε και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και ανασύνταξη, όπου «τα καρκινώματα δεν μπορεί να έχουν θέση» http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1724044 .

«Ο Καραμανλής πήρε μια πολύ γενναία απόφαση να παραιτηθεί. Ας μη σκεφτούν οι μεγάλοι ένοχοι ότι αυτή η παραίτηση Καραμανλή σκεπάζει τα δικά τους ανομήματα» σημείωσε μιλώντας στον Alpha 9,89, ενώ ερωτηθείς ποιοι είναι αυτοί απάντησε: «Αυτοί που τον έπεισαν να πει στη Θεσσαλονίκη αυτά που είπε. Αυτοί που κατά κανόνα και καθ’ έξιν διαβιούν παρασιτικά στην πολιτική».

Αντίθετα, μη αναμενόμενη χαρακτήρισε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Γ. Τραγάκης: Οι ευθύνες της ήττας καταμερίζονται αναλογικά σε όλους μας

Γ. Τραγάκης: Οι ευθύνες της ήττας καταμερίζονται αναλογικά σε όλους μας

Μιλώντας στον Alpha 9,89 σημείωσε: «Αντιμετωπίσαμε ένα κόσμο θυμωμένο, πληγωμένο, ο οποίος μας τιμώρησε στην κάλπη. Δεν μας τιμωρούσε δημοσκοπικά».

«Έδωσα τη μάχη σε μια πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια. ¶κουγα τα μηνύματα όλα αυτά που αποτυπώθηκαν στην κάλπη και ήξερα που βαδίζαμε. Έβλεπα στο δρόμο τον κόσμο που έβραζε από θυμό και ήξερα τι θα γίνει», ανέφερε.

Ερωτηθείς «τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για αυτούς που φταίνε για τη συντριβή» απάντησε πως «τους περισσότερους από αυτούς τους τιμώρησε η κάλπη».

Εν τω μεταξύ, την απόφασή του να αναστείλει κάθε κομματική του δραστηριότητα και να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την αποτυχία του να εισέλθει στη Βουλή http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1724016 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα