Αυστραλία: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 06:46
UPD:06:57

Μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας τον Αύγουστο καθώς ο περιορισμός των εισαγωγών πετρελαίου και καταναλωτικών αγαθών υπερέβη τη μείωση των εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένου και του άνθρακα.

Το έλλειμμα υποχώρησε το 1,52 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,33 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 1,78 δισ. δολ. τον Ιούλιο (αναθεωρημένα στοιχεία) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Κατά μέσον όρο 19 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα θα είναι ύψους 900 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα 49 ετών του 3% αναμένεται να διατηρήσει στις 2:30 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας για να τονώσει την εσωτερική ανάπτυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των 19 από τους 20 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα έσοδα από τις εξαγωγές θα μειωθούν κατά περίπου 20% φέτος από τα επίπεδα του 2008, σύμφωνα με την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας τον Αύγουστο.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 87,69 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ το μεσημέρι στο Σύδνεϋ από 87,79 σεντς που ήταν πριν από την ανακοίνωση για το εμπορικό έλλειμμα. Τα κρατικά ομόλογα διετούς διάρκειας υποχώρησαν 2 μονάδες βάσης φθάνοντας στο 4,34%. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν 2% φθάνοντας στα 19,3 δισ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν 3% και του άνθρακα κατά 8%.

Οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν 17% τον Αύγουστο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση το τρίμηνο και τη μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των αναλυτών για μείωση 10,5%.

Οι εισαγωγές της Αυστραλίας υποχώρησαν 3% φθάνοντας στα 20,8 δισ. δολ. Αυστραλίας και οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν 6%. Οι εισαγωγές πετρελαίου επίσης μειώθηκαν, σε ποσοστό 24%.

Ωστόσο η οικονομία της Αυστραλίας αυξήθηκε απροσδόκητα το δεύτερο τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους και σε ποσοστό 0,6% έναντι του πρώτου τριμήνου, όταν είχε σημειώσει άνοδο 0,4%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα