Πάνω από τα 71 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 12:51

Πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του αργού, καταγράφοντας άνοδο άνω του 1 δολαρίου, μετά την εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος.

Το δολάριο δέχεται πιέσεις μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα Independent, σύμφωνα με το οποίο, τα κράτη του αραβικού Κόλπου βρίσκονται σε συνομιλίες με άλλες χώρες για να αντικαταστήσουν το δολάριο, στις αγοραπωλησίες πετρελαίου, με καλάθι άλλων νομισμάτων.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε, πάντως, από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Το πετρέλαιο καθοδηγείται από το αμερικανικό δολάριο», σχολίασε αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

Στην αύξηση των τιμών πετρελαίου συμβάλλει και η άνοδος που καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε νωρίτερα έως και 1,22 δολάρια στα 71,63 δολάρια το βαρέλι. Στις 12:34 (ώρα Ελλάδος), διαμορφωνόταν στα 71,40 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent ενισχυόταν κατά 96 σεντς στα 69,00 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα