HSBC: Οι τράπεζες οφείλουν μία συγγνώμη

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 12:34

Σχολιάζοντας την ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, ο πρόεδρος της HSBC δήλωσε ότι είναι «αναπόφευκτο» να μάθουν και οι ρυθμιστικές αρχές από την κρίση.

Όλος ο τραπεζικός κλάδος «οφείλει μία συγγνώμη στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της HSBC Στίβεν Γκριν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC.

«Οφείλει επίσης στον κόσμο μία δέσμευση να πάρει τα μαθήματα. Κάποια από αυτά αφορούν στη διοίκηση και την ηθική και την κουλτούρα εντός του τομέα», όπως είπε από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται για την ετήσια διάσκεψη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας τράπεζας.

Σχολιάζοντας την ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, ο κ. Γκριν δήλωσε ότι είναι «αναπόφευκτο» να μάθουν και οι ρυθμιστικές αρχές από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι οι τράπεζες πρέπει να «δίνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη ρευστότητα» απ’ ό,τι έκαναν στο παρελθόν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η θέση του Λονδίνου ως μείζονος χρηματοοικονομικού κέντρου είναι ασφαλής, ωστόσο θα χάσει κάποιο μερίδιο της αγοράς που θα μετατοπιστεί στην Ασία.

Αναφερόμενος στην απόφαση της HSBC να μεταφέρει το διευθύνοντα σύμβουλό της από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ, ο κ. Γκριν είπε ότι «τα δύο τρίτα της δουλειάς μας βρίσκονται εκεί – προς τα εκεί νομίζουμε ότι μετατίθεται το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας».

Πηγή: BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα