Moody's: Αρνητική η προοπτική του ασφαλιστικού κλάδου στη Γαλλία

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:49

Αρνητική θεωρεί την προοπτική του ασφαλιστικού κλάδου στη Γαλλία η Moody's στην τελευταία της κλαδική επισκόπηση, σύμφωνα με το Reuters. Βασική παράμετρος αυτής της εκτίμησης είναι οι πιέσεις που ασκούνται στην κεφαλαιοποίηση του κλάδου εξαιτίας του υψηλού κινδύνου σε επίπεδο ενεργητικού.

Αρνητικό ρόλο παίζει, επίσης, η συρρίκνωση της κερδοφορίας στους τομείς των ασφαλειών ζωής καθώς και στις γενικές ασφάλειες. Τα νέα αυτά δεδομένα έχουν περιορίσει τη συνολική οικονομική ευελιξία των ασφαλιστικών κολοσσών, προειδοποιεί ο οίκος πιστοληπτικών αξιολογήσεων.

Στον τομέα των ασφαλειών ζωής, η Moody's εκτιμά ότι η βραχυπρόθεσμη ζήτηση για παραδοσιακά προϊόντα θα ενισχυθεί χάρη στην κάμψη του ανταγωνισμού από τα υπόλοιπα αποταμιευτικά προϊόντα λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Ωστόσο, προβλέπει χαμηλότερα οικονομικά αποτελέσματα εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για προϊόντα που αποφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους παραδοσιακά στη Γαλλία.

Στην έκθεσή της, η Moody's εκτιμά επίσης ότι η πρόσφατη επιδείνωση στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος μονοπωλεί στον τομέα των ασφαλειών ζωής της Γαλλίας, είναι πιθανό να επιφέρει μείωση της έμμεσης υποστήριξης των τραπεζών προς τις ασφαλιστικές θυγατρικές.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει, επίσης, ότι ο ανταγωνισμός από τα εποπτευόμενα τραπεζικά προϊόντα και ομόλογα είναι πιθανό να ενταθεί σε περίπτωση αύξησης των επιτοκίων –εξέλιξη που θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις ασφάλειες ζωής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα