Αγωνία για τα εταιρικά κέρδη

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 00:01

Με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου βρέθηκαν χθες οι επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς η Alcoa επρόκειτο να ανοίξει την περίοδο ανακοινώσεων μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Αναλυτές προβλέπουν ότι τα εταιρικά κέρδη θα είναι αρκετά καλά και πιθανότατα να συνεχίσουν να ωθούν σε άνοδο τις μετοχές, αν και αυτό που αναμένουν όλοι να διαπιστώσουν είναι κατά πόσο θα ανταποκριθεί ο καταναλωτικός και επιχειρηματικός τομέας στη βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη πήραν χθες μία ανάσα μετά το προχθεσινό ράλι, σε αντίθεση με τις μετοχές του αναδυόμενου κόσμου που βρέθηκαν σε νέα υψηλά επίπεδα για εφέτος, χάρη στα αλλεπάλληλα ρεκόρ της τιμής χρυσού.

H Wall Street δεν κατάφερε να βρει κατεύθυνση με τη νευρικότητα να θεωρείται δικαιολογημένη, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τα εταιρικά κέρδη, αλλά και τον ταχύ ρυθμό ανόδου της αγοράς από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, με τον κλάδο τραπεζών και πετρελαίου να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές «έκλεισαν» τα κέρδη τους εν όψει της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,4% στις 988,76 μονάδες. Από τα επιμέρους χρηματιστήρια της Ευρώπης, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,6%, ο DAX στη Φραγκφούρτη 0,3%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα