Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 05:16
UPD:05:23

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των μεταλλουργιών μετά την απροσδόκητη αύξηση της απασχόλησης στην Αυστραλία τον περασμένο μήνα και τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε η Alcoa Inc.

O MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 118,29 μονάδες στις 10:14 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 68% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου καθώς τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη τόνωσαν τις εικασίες ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στην περιφέρεια, καθώς η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα στο Σύδνεϋ ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 40.600 θέσεις εργασίας από τον Αύγουστο. Κατά μέσον όρο 20 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν μείωση της απασχόλησης κατά 10.000 θέσεις.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,2% ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,6%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα λόγω αργίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,3%, καθώς η Alcoa, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε κέρδη το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι θα εμφανίσει ζημίες. Η εταιρεία είναι η πρώτη μεταξύ των εταιρειών που αποτελούν τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) η οποία ανακόινωσε αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα