Καζακστάν: Αντίγραφο του Λας Βέγκας στο Καζακστάν

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 19:56

Την κατασκευή ενός αντίγραφου του Λας Βέγκας στο νοτιοανατολικό Καζακστάν σκοπεύει να κατασκευάσει μέσα στην επόμενη δεκαετία ο Αμερικανός μεγαλοεργολάβος Μαρκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του ομίλου Oz, του οποίου είναι γενικός διευθυντής, είναι να προσελκύσει τουρίστες απ' όλον τον κόσμο, από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 25 με 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εργασίες της πρώτης φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν «εντός του τελευταίου τριμήνου του 2009» και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός αεροδρομίου σε συνεργασία με τη Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Το αεροδρόμιο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2011, θα μπορεί αρχικά να δέχεται 5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και «περίπου 25 εκατομμύρια μέσα σε μια δεκαετία», διαβεβαίωσε ο ¶ντβεντ.

Το συγκρότημα, το οποίο θα φέρει το όνομα Οζ, θα μπορεί να υποδέχεται 15-20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και να φιλοξενεί 800.000 μόνιμους κατοίκους. Θα κατασκευαστεί στην έρημο, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το Αλμάτι, την παλαιά πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα διαθέτει 25 καζίνο, ξενοδοχεία με 42.000 δωμάτια, 275.000 κατοικίες και 1.000 εστιατόρια.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα