Παρέμεινε το θετικό κλίμα

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 00:01

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας αλλά και των εταιρικών αποτελεσμάτων διατήρησαν το θετικό κλίμα στις αγορές μετοχών, άνοιξαν την όρεξη των επενδυτών για πετρέλαιο και χρυσό, ενώ έθεσαν και πάλι σε κλοιό πιέσεων το δολάριο.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Index αναρριχήθηκε σε υψηλά έτους, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ρόλο πρωταγωνιστή στη γηραιά ήπειρο είχε η Philips. Ο ολλανδικός κολοσσός ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και είδε τη μετοχή του να κάνει άλμα 7,7%.

Σημαντικά κέρδη είχαν επίσης οι Alcatel-Lucent, Siemens και Nokia. Στη Νέα Υόρκη το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σε εταιρείες, που είχαν να κομίσουν ευχάριστες ειδήσεις. H Βlack & Decker είχε κέρδη άνω του 6%, καθώς οι προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

¶λμα 7% έκανε η Ford, που ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην Ευρώπη αυξήθηκαν 12% το Σεπτέμβριο. Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν επίσης οι πετρελαιοβιομηχανίες, χάρη στην άνοδο των τιμών του αργού πάνω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου πρώτων υλών, που ακολούθησαν την ανοδική τροχιά των τιμών των μετάλλων. Ο χρυσός έφτασε μία ανάσα από το ιστορικό ρεκόρ του, ενώ εντυπωσιακή άνοδο είχε και ο χαλκός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα