Αύξηση των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα παρά την κρίση

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 11:25
UPD:11:28

Τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (με τις περιουσίες τους να υπολογίζονται σε δολάρια) από οποιαδήποτε άλλη χώρα -με εξαίρεση τις ΗΠΑ- έχει η Κίνα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Βάσει της ετήσιας Έκθεσης Hurun, η Κίνα έχει 130 δισεκατομμυριούχους, από 101 πέρυσι. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, στις ΗΠΑ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέρχεται σε 359, ενώ η Ρωσία έχει 32 δισεκατομμυριούχους και η Ινδία 24.

Οι πλούσιοι της Κίνας γίνονται πλουσιότεροι, με τη μέση περιουσία στη λίστα να ανέρχεται σε 571 εκατομμύρια δολάρια, περίπου κατά ένα τρίτο υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, διευκρίνισε ο Ρούπερτ Χούγκεγουερφ, ο οποίος συνέταξε τον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2009.

«Έχουν ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση. Ο κύριος λόγος είναι η αστικοποίηση. Έχουν χτιστεί όλες αυτές οι πόλεις και αυτό απαιτεί κατασκευαστές και βιομήχανους χάλυβα και σιδήρου. Και τώρα τελευταία (ανερχόμενος είναι ο κλάδος του) αυτοκινήτου», δήλωσε ο Χούγκεγουερφ στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο εκδήλωσης με αφορμή τη δημοσιοποίηση του καταλόγου.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων στη λίστα, που περιλαμβάνει συνολικά χίλια ονόματα, εκτιμάται ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Φέτος, εκτός λίστας είναι ο Γιάο Μινγκ, Κινέζος παίκτης του ΝΒΑ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο πόδι.

Οπως υποστήριξε ο Χούγκεγουερφ, ο ακριβής αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος απ΄ό,τι υπολογίζεται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα