Ρουμανία: Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 11:28

Νέοι πολίτες της Ρουμανίας, έως 35 ετών, οι οποίοι δεν έχουν ασκήσει στο παρελθόν επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση με αρχικό κεφάλαιο ύψους μόλις 10 λέι, σύμφωνα με σχετική πρωτοβουλία που αναπτύσσει το υπουργείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Στο σχετικό νομοσχέδιο που αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Constantin Nita προβλέπεται επίσης η φοροαπαλλαγή των κερδών και των μισθών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, η οικονομική τους υποστήριξή μέσω μίας σειράς τρόπων και μηχανισμών, η πλεονεκτική τους πρόσβαση σε πιστώσεις με περίοδο χάριτος, καθώς και η απαλλαγή τους από ορισμένους τελωνειακούς δασμούς.

Ωστόσο, οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναλάβουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως η επιλογή αντικειμένου δραστηριότητας μεταξύ 5 τομέων, η επίτευξη ελάχιστου κεφαλαίου ύψους 5 χιλ. ευρώ εντός τριών ετών από την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησής τους (μέσω της κεφαλαιοποίησης των κερδών) κ.λπ. «Εάν ένας νέος πετύχει να αποκτήσει 5 χιλ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια τότε αυτός επιθυμεί πραγματικά να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Εάν ωστόσο διαπιστωθεί πως δεν έχει καταγράψει αυτή την επίδοση, τότε ο επιχειρηματίας θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε με τη μορφή φοροαπαλλαγών», εξήγησε ο κ. Nita.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα