Στην τελική ευθεία η πώληση της Opel

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 13:04
UPD:13:14

«Είναι αρκετά πιθανό να υπογραφούν τα έγγραφα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Φριτζ Χέντερσον, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη.

Εντός της εβδομάδας πιθανόν να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της Opel στην κοινοπραξία των Magna και Sberbank, σύμφωνα με τον επικεφαλής της General Motors.

«Είναι αρκετά πιθανό να υπογραφούν τα έγγραφα αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Φριτζ Χέντερσον, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη Σαγκάη.

Σε αντίστοιχη εκτίμησε είχε προβεί χθες και ο επικεφαλής του εργατικού συνδικάτου της Opel, Κλάους Φραντς.

Τον προηγούμενο μήνα η GM αποφάσισε να πουλήσει το 55% της ευρωπαϊκής της μονάδας σε κοινοπραξία αποτελούμενη από την καναδική Magna International και τη ρωσική τράπεζα Sberbank.

Η Opel απασχολεί περίπου 49.000 εργαζομένους στην Ευρώπη και διαθέτει εργοστάσια σε Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Πολωνία και Βέλγιο.

Η καναδική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα καταργήσει περίπου 11.000 θέσεις εργασίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπει λουκέτο στο εργοστάσιο της Αμβέρσας και θα γίνουν μεγάλες περικοπές στα υπόλοιπα εργοστάσια.

Συμφωνία για την πώληση του Hummer

Την προηγούμενη Παρασκευή, η GM οριστικοποίησε τη συμφωνία της με την κινεζική εταιρεία Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery για την πώληση του εμπορικού σήματος της Hummer.

Παρόλ’ αυτά, η συμφωνία εξακολουθεί να προσκρούει σε ορισμένα εμπόδια, όπως οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας σήμερα στη Σαγκάη, ο Χέντερσον δήλωσε πως δεν είναι στην ατζέντα του ταξιδιού του στην Κίνα οι συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συμβάλλει στην έγκριση της συμφωνίας από τις κινεζικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εμπορίου και της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα