Συνάντηση Κ. Μίχαλου-Κινέζου πρέσβη για την απεργία στον Πειραιά

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 18:45
UPD:18:52

Νέα πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων στην αγορά λόγω της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά ανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Luo Linquan, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, μετά την παραχώρηση εκμετάλλευσής του στην κινεζική COSCO.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς δεν μπορούν ούτε να εξάγουν τα προϊόντα, ούτε να εισάγουν εμπορεύματα και πρώτες ύλες, που είναι αναγκαίες για την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητά τους. Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανέφερε στον κ. Μίχαλο ότι αυτό που αναζητά η κινεζική πλευρά είναι η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Ο κ. Μίχαλος καταλήγοντας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις και να εφαρμόσει την υπάρχουσα συμφωνία για την εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά από την Cοsco, καθώς έχει ήδη πληγεί μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας των ελληνικών επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα