Νομαρχία Αθηνών: Οδηγίες παραλαβής του πετρελαίου θέρμανσης

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 15:04
UPD:15:10

Οδηγίες προς τους πολίτες για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης, η διανομή του οποίου ξεκινά αύριο, εξέδωσε η Νομαρχία Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η Νομαρχία συνιστά τα ακόλουθα:

«1. Παραλαμβάνουμε πετρέλαιο όσοι μπορούμε και ξέρουμε πως πρέπει να το παραλάβουμε. Στην παραλαβή καλό θα είναι να παρευρίσκονται πάντα δύο άτομα.

2. Μετράμε πάντοτε με το δικό μας μέτρο το ύψος του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, πριν και μετά την παράδοση, και απαιτούμε από τον οδηγό του βυτιοφόρου να γράψει τις δύο αυτές ενδείξεις (σε εκατοστά του μέτρου και όχι σε λίτρα) στην απόδειξη που θα μας δώσει.

3. Δεν εμπιστευόμαστε τους εξωτερικούς μετρητές στάθμης πετρελαίου των δεξαμενών μας, αλλά ελέγχουμε τη στάθμη του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή.

4. Προσέχουμε το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό.

5. Θυμόμαστε πάντα ότι ένας τόνος είναι 1.200 λίτρα και όχι 1.000 όπως μπορεί να μας συμβουλέψουν οι επιτήδειοι…

6. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στις περιπτώσεις που κάποιος μας προτείνει το καθάρισμα της δεξαμενής. Κάνουμε γραπτή συμφωνία για τα λίτρα που θα αφαιρεθούν (και θα επιστραφούν).

και βέβαια …

- Φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά (μια φορά το χρόνο) συντήρηση του καυστήρα. Θα έχουμε, αποδεδειγμένα, καλύτερη λειτουργία άρα λιγότερη κατανάλωση και συνεπώς θα εξοικονομήσουμε χρήματα.

- Μπορούμε να μειώσουμε τη θερμοκρασία του νερού στον καυστήρα. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μικρότερη κατανάλωση».

Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε πως «παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν, κυρίως από τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και από την ανεπάρκεια των μέσων, οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από τυχόν αβλεψίες ή ατασθαλίες που θα πλήξουν την τσέπη τους».

Προέτρεψε δε τους πολίτες να μην διστάσουν να καταγγείλουν οποιαδήποτε παρατυπία ορισμένων, υποπέσει στην αντίληψή τους.

Για καταγγελίες οι καταναλωτές μπορούν να καλούν το 1539 από 08.00-20.00.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα