Nokia: Απρόσμενες ζημίες στο γ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 14:25

H εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 559 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,09 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 367 εκατ. ευρώ.

Ζημίες έναντι κερδών ένα χρόνο νωρίτερα εμφάνισε η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης για τις συσκευές της.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 559 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,09 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 367 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 9,8 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές να τις αναμένουν, κατά μέσο όρο, στα 10,03 δισ. ευρώ.

Η φινλανδική εταιρεία αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό στην αγορά «έξυπνων» τηλεφώνων, μετά την είσοδο του iPhone της Apple. Η δημοφιλής συσκευή του αμερικανικού ομίλου προσφέρει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή από λογισμικό και media, τα οποία μπορούν να «φορτωθούν» στα κινητά τηλέφωνα.

¶λλοι ανταγωνιστές, όπως η Samsung Electronics και η Sony Ericsson, σχεδιάζουν τη διάθεση μοντέλων που θα χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα