BofA: Zημίες 1,0 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 14:03
UPD:14:30

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους που η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώνει τριμηνιαίες ζημίες.

Ζημίες ενός δισ. δολαρίων ή 26 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,18 δισ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχή, εμφάνισε η Bank of America κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους που η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοινώνει τριμηνιαίες ζημίες. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες 12 σεντς ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η BofA είχε εμφανίσει ζημίες στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.

Τα σημερινά αποτελέσματα είναι τα τελευταία που ανακοινώνονται με τον Κένεθ Λιούις στο τιμόνι της εταιρείας, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της BofA συνταξιοδοτείται στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο 62χρονος Λιούις δέχθηκε έντονη κριτική από ρυθμιστικές αρχές και μετόχους για την απόφασή του να «κυνηγήσει» την εξαγορά της Merrill Lynch. Χθες, συμφώνησε να αποποιηθεί του μισθού και του μπόνους του για το 2009.

Η BofA είναι η τελευταία από τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο. Προηγήθηκαν, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η JPMorgan Chase & Co, τα κέρδη της οποίας σχεδόν επταπλασιάστηκαν, και η Goldman Sachs, η οποία εμφάνισε διπλάσια κέρδη. Κέρδη, έναντι ζημιών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, ανακοίνωσε και η Citigroup.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα