Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 05:13
UPD:05:20

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με υλικά και με καταναλωτικά αγαθά, μετά τη χειρότερη πρόβλεψη για τις κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 120,76 μονάδες στις 10:10 π.μ., ώρα Τόκιο. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί 71% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από τη χειρότερη οικονομική ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2% ενώ στην Αυστραλία, S&P/ASX 200 Index σημείωνε απώλειες 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,6%, μετά την έκθεση του υπουργείου Εμπορίου που έδειξε ότι οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% τον Σεπτέμβριο, λιγότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε για πρώτη φορά σε εννέα ημέρες χθες, σε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 79,09 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου σημείωσε απώλειες 1%, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα