Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Yahoo

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 11:09

Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των δαπανών που μοιράζεται με εταίρους της, διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. δολάρια, κοντά στα 1,12 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά.

Πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν τα κέρδη και οι πωλήσεις της Yahoo κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, χάρη στην ανάκαμψη των εσόδων από τις διαφημίσεις και τις περικοπές δαπανών στις οποίες προέβη η εταιρεία.

Τα καθαρά κέρδη της τριπλασιάστηκαν στα 187,8 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι 7 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των δαπανών που μοιράζεται με εταίρους της, διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. δολάρια, κοντά στα 1,12 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά.

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Yahoo σημείωσαν άνοδο 5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερα.

Σημειώνεται ότι η δομή της εταιρείας έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τότε που ανέλαβε τα ηνία της η Κάρολ Μπαρτζ, τον περασμένο Ιανουάριο. Τον Απρίλιο, η Yahoo ανακοίνωσε πως σχεδιάζει μείωση του προσωπικού της κατά 5%, ποσοστό που αναλογεί σε περίπου 675 θέσεις εργασίας, ενώ αποχώρησε και από ζημιογόνες δραστηριότητες.

Η εταιρεία έχει υπογράψει επίσης συμφωνία για 10ετή συνεργασία με τη Microsoft στον τομέα της διαδικτυακής αναζήτησης, σε μια προσπάθεια να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Google. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Yahoo, Τιμ Μορς, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα