«Παγώνει» ο φόρος για τα τυχερά παιχνίδια

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 11:15

Σε αναστολή του νόμου περί επιβολής φόρου επί των κερδών από τυχερά παιχνίδια, ο οποίος επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από σήμερα, προχώρησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

«Ο νόμος ατύπως μένει παγωμένος μέχρι να γίνει μια τροποποίηση στη Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης, στο Reuters. «Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ της ΟΠΑΠ, των πρακτόρων και της κυβέρνησης για κάποιο διάστημα, ώστε η τροποποίηση του νόμου να εξυπηρετεί και εμάς και η κυβέρνηση να πάρει τους φόρους που θέλει.»

Σε μια προσπάθεια να αντλήσει έσοδα και να μειώσει το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε νόμο τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος επέβαλε φόρο 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η εφαρμογή του νόμου επρόκειτο να ξεκινήσει την Τετάρτη μετά από αναστολή ενός μηνός εν μέσω αντιδράσεων των 5.300 πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση ανέστειλε εκ νέου το νόμο, με στόχο να τον τροποποιήσει όταν ξεκινήσει το νομοθετικό της έργο η Βουλή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα