Συμφωνία ΞΕΕ με τις εξαγγελίες Κατσέλη για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 15:02

Απολύτως σύμφωνο με τις εξαγγελίες της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη για την κατάργηση των επιβαρύνσεων στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

«Η κατάργηση των επιβαρύνσεων αυτών, προκειμένου λοιπόν για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, είναι κατά τη γνώμη μας ένα αυτονόητο και απολύτως απαραίτητο μέτρο. Οι εξαγγελίες, μας βρίσκουν κατά συνέπεια απόλυτα σύμφωνους», τονίζει το ΞΕΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το ΞΕΕ σημειώνει πως ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια επαγγελματική δραστηριότητα, στην οποία μετέχουν κατά πλειοψηφία μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και όχι γενικά «έχοντες και κατέχοντες» και υπογραμμίζει ότι ο Ν. 3790/09 επιβάρυνε τους επαγγελματίες αυτούς, εν μέσω μάλιστα της κρίσης, με εφάπαξ έκτακτη εισφορά και ετήσιο ειδικό φόρο.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, σύμφωνα με το ΞΕΕ, έχουν πληγεί σοβαρά από την τρέχουσα οικονομική κρίση, ενδεχομένως έχουν πληγεί σοβαρότερα από άλλους τουριστικούς κλάδους και για να επιβιώσουν, χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και όχι περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα