Μικρή ανάκαμψη για το δολάριο

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 12:33

¶νοδο από το χαμηλό 14 μηνών έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων καταγράφει το δολάριο, καθώς η υποχώρηση των διεθνών αγορών περιορίζει τη διάθεση για ρίσκο και στρέφει τους επενδυτές σε νομίσματα χαμηλότερων αποδόσεων.

Στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα προσφέρουν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας. Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας διαμορφώθηκε στο 8,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα στοιχεία προκάλεσαν ρευστοποιήσεις νομισμάτων υψηλού ρίσκου, όπως το δολάριο Αυστραλίας, καθώς πολλοί στην αγορά ανέμεναν ισχυρότερη ανάπτυξη.

Το δολάριο επωφελούνταν από τη μείωση της διάθεσης για ρίσκο, ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτωτική τάση παραμένει ανεπηρέαστη λόγω των εκτιμήσεων για διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

«Το ότι το ευρώ προσεγγίζει τα 1,50 δολάρια υποδεικνύει ότι η αγορά δε λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την τωρινή διόρθωση», σχολίασε αναλυτής της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Στις 11:54 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4960 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 91,34 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα