Α. Βέμπερ: Απίθανη μια νέα ύφεση σε σύντομο διάστημα

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 13:46

«Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες στην Ευρωζώνη και σε άλλες μεγάλες οικονομίες, που υποδεικνύουν μια αρκετά θετική προοπτική και οι οποίοι καθιστούν μια δεύτερη ύφεση πολύ απίθανη», τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Απίθανη θεωρεί ο ¶ξελ Βέμπερ την είσοδο της Ευρωζώνης σε μια νέα ύφεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ εκτιμά πως δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.

«Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες στην Ευρωζώνη και σε άλλες μεγάλες οικονομίες, που υποδεικνύουν μια αρκετά θετική προοπτική και οι οποίοι καθιστούν μια δεύτερη ύφεση πολύ απίθανη», τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε ομιλία του στο Ισραηλινό Προεδρικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τον Βέμπερ, στις βελτιωμένες προοπτικές συνεισφέρουν τα πακέτα στήριξης, η βελτίωση τoυ κλίματος και η απουσία πληθωριστικών κινδύνων.

Η πολιτική της ΕΚΤ για τις στρατηγικές εξόδου και τα επιτόκια καθορίζεται από τους πληθωριστικούς κινδύνους, ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πληθωρισμός δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

«Οι κίνδυνοι για την σταθερότητα των τιμών... ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν για το διάστημα που καθορίζει την νομισματική πολιτική», δήλωσε ο ¶ξελ Βέμπερ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα