Σύμβαση Postbank με ETEπ

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 16:46

Η Postbank, θυγατρική της Eurobank EFG, και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια, σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης ύψους 50 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και κεφαλαίου κίνησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον κ. Asen Yagodin, Εκτελεστικό Διευθυντή της Postbank και τον κ. Cormac Murphy, ανώτερο αξιωματούχο της ΕΤΕπ αρμόδιο για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο καθώς και τον κ. Fulceri Bruni Roccia, ανπληρωτή διευθυντή νομικών υπηρεσιών της ΕΤΕπ.

Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ της Postbank και της ΕΤΕπ και αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη δέσμευση και των δύο πλευρών να στηρίξουν την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.

Τα δάνεια που θα χορηγηθούν μέσω του πλαισίου αυτού προσφέρονται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους και για ελάχιστη περίοδο 2 ετών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την υπογραφή της πρώτης αυτής σύμβασης με την ΕΤΕπ που θα υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μια χρονιά με ιδιαίτερα δύσκολες προκλήσεις. Πιστεύουμε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και θα εργαστούμε περαιτέρω για τη δημιουργία μιας μακρόχρονης σχέσης συνεργασίας με την ΕΤΕπ. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και στην οικονομική ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας» είπε ο κ. Asen Yagodin.

Από την πλευρά της ΕΤΕπ ο κ. Cormac Murphy τόνισε: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς μας στην Βουλγαρία. Η συνεργασία της ΕΤΕπ με την Postbank θα προσφέρει στις τοπικές επιχειρήσεις, διευρυμένες δυνατότητες για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης εν μέσω της πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα