ΓΣΕΕ: Να καταργηθούν τα stage στο Δημόσιο

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 18:47
UPD:20:19

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι ανάγκες και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά με δημόσιους, αξιοκρατικούς, αντικειμενικούς διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Η θέση της ΓΣΕΕ υπέρ της κατάργησης των stage στο δημόσιο τομέα και του περιορισμού τους στον ιδιωτικό, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση όσων συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ακόμη οι ανάγκες και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά με δημόσιους, αξιοκρατικούς, αντικειμενικούς διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Γ. Παναγόπουλος: Μόνη λύση η κατάργηση των Stage στο Δημόσιο

Γ. Παναγόπουλος: Μόνη λύση η κατάργηση των Stage στο Δημόσιο

Στη σχετική της ανακοίνωση προσθέτει πως οι προϋπάρχοντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ (Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Οικονομικών κ.α., ΚΕΠ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΙΕ, Πυροσβεστική κ.α.) έχουν απόλυτη προτεραιότητα τακτοποίησης και μονιμοποίησης αφού έχουν 15χρονη και 20χρονη προϋπηρεσία που ωστόσο τα Π.Δ.164 & 180/2004 τους αγνόησαν συνεχίζοντας την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις.

Η ολομέλεια κατέληξε επίσης στη διαπίστωση πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης συνεχίζουν να αυξάνουν τα βάρη και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας και ζήτησε «άμεσα και γενναία πολιτικά μέτρα ανατροπής αυτής κατάστασης με ένα νέο μείγμα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενισχύει τους εργαζόμενους και θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας».

Όσο αφορά το τακτικό εκλογικό συνέδριο και τη θεματολογία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ τον Μάρτιο του 2010, ενώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα καθοριστούν στην επόμενη Συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα