Διάλογο για το σύστημα «Ηφαιστος» ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 18:55

Προειλημμένη χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την κατάργηση του συστήματος ελέγχου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης «Ήφαιστος» η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

«Οι λόγοι που επικαλείται περί λαθρεμπορίου, παρά το ότι δεν είναι ακόμα σαφείς, αφήνουν πολλά περιθώρια να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά δεδομένα λειτουργίας του συστήματος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει δε ότι σημαντικές αποφάσεις όπως αυτή δεν πρέπει να λαμβάνονται εν κρυπτώ και ερήμην των καθ΄ ύλην ενδιαφερομένων φορέων, «ούτε ανακοινώνονται χωρίς να προηγηθεί διάλογος».

Αναφέρει δε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό χωρίς όμως να έχει καθοριστεί μέχρι τώρα και σημειώνει ότι το σύστημα «Ηφαιστος», από την έναρξη της εφαρμογής του περιόρισε δραστικά το λαθρεμπόριο καυσίμων και έβαλε φραγμό στην ανεξέλεγκτη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Το σύστημα βεβαίως μπορεί να βελτιωθεί και να αποκλείσει κάθε περίπτωση παραβατικότητας αλλά αυτό προϋπέθετε διάλογο έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να διορθωθούν. Ο Ομοσπονδία μας έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά προς αυτή τη κατεύθυνση», προσθέτει.

Οι βενζινοπώλες δηλώνουν επίσης δυσαρεστημένοι καθώς «δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η επιστροφή του ειδικού φόρου που έχουν προκαταβάλει κατά την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου».

Όπως γνωστοποιούν, μετά από διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα