Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 00:01

Τα ταμπλό κοκκίνισαν χθες στις αγορές μετοχών της Ευρώπης εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Αντιθέτως στη Νέα Υόρκη τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές προσφέροντας στήριγμα στους δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 1,1% στις 1.014,72 μονάδες, με τον κλάδο των τραπεζών να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Η μετοχή της Credit Suisse είχε απώλειες 3,5%, αφού η ελβετική τράπεζα μπορεί να εμφάνισε υψηλά κέρδη το τρίτο τρίμηνο, είδε όμως τα έσοδά της από δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής να υποχωρούν 16% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και ο κλάδος ενέργειας, αφού οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου απομακρύνθηκαν ελαφρά από τα υψηλά έτους, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 80 δολ. το βαρέλι.

Στη Wall Street στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές εταιρειών όπως οι AT&T, McDonald's, Traveler's και New York Times Co., που εμφάνισαν υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου. Και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού ωστόσο οι μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες δέχθηκαν πιέσεις.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κατάφερε χθες να ανακάμψει από τα χαμηλά 14 μηνών, καθώς οι επενδυτές θέλησαν να ρευστοποιήσουν κέρδη από τις τοποθετήσεις τους σε νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων όπως το ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα