Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:28
UPD:05:38

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς τα κέρδη εταιρειών από την Αυστραλία έως τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία εξέρχεται της ύφεσης.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 119,89 μονάδες στις 11:03 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 70% από τα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας από τη χειρότερη κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,6% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,9%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες σε όλες τις ανοιχτές ασιατικές αγορές.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index ισχυροποιήθηκε 1,1%, μετά την άνοδο των μετοχών των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών αποτέλεσμα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου από την ασφαλιστική εταιρεία Travelers Cos. τα οποία σημείωσαν τετραπλάσια άνοδο, αλλά και την ανακοίνωση των PNC Financial Services και Fifth Third Bancorp ότι ο δανεισμός γίνεται πιο κερδοφόρος.

Τις πέντε τελευταίες ημέρες ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,1%, οδεύοντας να κλείσει τρίτη εβδομάδα με κέρδη. Οι ενδείξεις για τη βελτίωση των εταιρικών κερδών ώθησε τους επενδυτές να μετακινήσουν τις τοποθετήσεις τους σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις, ωθώντας χαμηλότερα τα ομόλογα. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε δύο μονάδες βάσης στο 3,43%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα